Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Šentjur, 24. 5. 2015 ob 20.00, Liga Nova KBM

KK Šentjur : KK Rogaška
88 : 81

statistika statistika tekme

Po dveh podaljških finalno serijo izenačili na 1!

Košarkarji Tajfuna so na dramatični tekmi, ki se je prvič v zgodovini finalnih dvobojev končala šele po dveh podaljških, ubranili prednost domače dvorane in Rogaško premagali z 88:81. Podobno kot pred 48 urami je bilo vzdušje v dvorani izjemno, za kar gredo zasluge tako navijačem ene kot druge ekipe.


Niz na tri zmage se zdaj seli v Rogaško Slatino. Tretja tekma bo tam na sporedu v torek, ob 17. uri, četrta v četrtek znova v Šentjurju, če bo potrebna peta, pa bo ta v nedeljo, 31. maja.
Čeprav v finalu ni znamenitih slovenskih ekip, pa gledalci spremljajo atraktivno igro, predvsem pa izenačen in napet boj za vsako žogo in centimeter igrišča. Bolj kot tokrat v Šentjurju se skoraj ne bi dalo; prvič v zgodovini slovenskih prvenstev smo v finalu spremljali dva podaljška.
Tajfun je v prvem vstal od mrtvih, saj je dve minuti in pol pred koncem po trojki Sandija Čebularja zaostajal za sedem točk (67:74). Še dobro minuto pred koncem je bilo pet točk prednosti za Rogaško, nakar je sledil edini koš na tekmi Ceole Clarka, nato pa dvanajst sekund pred zaključkom še neverjetna trojka Djordjeja Lelića. Petindvajsetletni branilec je žogo z več kot sedmih metrov in obkrožen z dvema nasprotnima igralcema zalučal v visokem loku proti košu, ta pa je od table padla skozi obroč. Rogaška v drugem podaljšku ni prebolela šoka. Domačini so hitro prišli do prednosti in jo spretno zadržali vse do konca.


Življenjsko partijo je odigral Dragiša Drobnjak, ki je zbral 31 točk (indeks 34). Za dve točki je metal 11:13, trojke 2:6, imel pa je še pet skokov, štiri podaje in dve ukradeni žogi. Skupaj z Lelićem (15 točk) in Emirjem Zimićem (15 točk, 13 skokov) je Tajfun izničil novo dobro predstavo Sandija Čebularja, ki je zbral 27 točk (8 skokov).


 


IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:


Dejan Mihevc, trener Tajfuna:
"Vsa čast mojim fantom. Trije igrajo poškodovani, a mislim, da se tega na igrišču ni videlo. Odigrali smo 50 minut tekme, bili vmes že v izgubljenem položaju, a se vrnili. Karakter, ki ga kažemo že celotno sezono, se nam je še enkrat vrnil. Po dveh tekmah je vidno in dokončno jasno, da med ekipama skrivnosti ni."


Damjan Novaković, trener Rogaške:
"Naš poraz lahko strnemo v končnico prvega podaljška, ko je Lelić zadel noro trojko, mi pa smo nato še izgubili žogo. Izgubiti tekmo na takšen način je najslabši možen scenarij, a četudi bi zmagali in povedli z 2:0, ne bi bilo še nič odločenega. Sedaj se je potrebno pobrati in se regenerirati. To je košarka, to je šport. Čestitke domačinom za zmago, tekma je bila znova spektakel. Videli bomo, kdo bo imel na prihodnjih tekmah več energije."


SPORED


3. tekma, TOREK, 26. maj, ob 17.00 – Rogaška : Tajfun


4. tekma, ČETRTEK, 28. maj, ob 18.00 – Tajfun : Rogaška


Morebitna 5. tekma, NEDELJA, 31. maj, ob 20.00 – Rogaška : Tajfun


Medijsko poročanje


Delo - Tajfunu drugo dejanje finalne drame z Rogaško


Delo - Drobnjak je ocenil, da še nima dovolj lovorik


Ekipa24


Kozjansko.info


MMC RTV Slovenija - Tajfun po 50 minutah ubranil trdnjavo Hruševec


MMC RTV Slovenija - Ko po tekmi komaj stojiš na nogah


Sentjur.net


SiOL - Tajfun zmagal po dveh podaljških in izenačil serijo na 1:1


SiOL - Drobnjak z življenjsko predstavo pokazal pravi značaj Tajfuna


 
 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2020 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.