Liga Nova KBM

KK Helios Suns

:

KK Šentjur

Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Helios Alpe Adria Cup
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter

Tekme KK Tajfun

ŠD Leona Štuklja, 27. 1. 2018 ob 19.00, Liga Nova KBM

KK Krka : KK Šentjur
88 : 99

statistika statistika tekme

Z zmago v NM sedaj sami na 8. mestu

V lovu na vodilno osmerico so štiri tekme pred koncem rednega dela temovanja gostovali pri Krki, ki dobro nastopa v 2. jadaranski ligi.


Šentjurčani so v Novem mestu začeli slabše, saj je Krki uspel uvodni nalet 13:4, 9 točk pa so domači vodili tudi ob koncu prve četrtine.


Drugi kvartal so gostje začeli s serijo 8 točk in ujeli gostitelje. Do konca polčasa je bil rezultat trikrat izenačen.


Gostje so bili v tretji četrtini boljši nasprotniki in ob pomoči dobrega meta z razdalje po 30 minutah vodili za 8 točk.


V prvi polovici zadnje četrtine je Krka dvakrat znižala na 4 točke, a jim napadalno razpoloženi gostje niso dovolili bližje. Nekaj manj kot dve minuti do konca je Šentjur s trojko Willamsa povedel 81:90, a je Krka zaporedoma zadela dve trojki. Najboljši strelec domačih, Cinac (skupaj 31 točk), je dodal še dve točki in minuto do konca je bilo na semaforju 89:90. Zadnjo minuto so gostje dobili z 0:9 in se skupaj z navijači veselili pomembne zmage.


Šentjur je zadel 14 trojk, eno več od domačih, a ob bistveno boljšem izkoristku - 64 %.


Pešić 22, Allen 19, Williams 16, Popadić in Rizman 14, Bolčina 10, ...Simon Petrov, trener Krke: "Fantastičen strelski večer Šentjurja. Mi pa moramo najti način, kako igrati v obrambi, da do tega v prihodnjih tekmah ne bo več prihajalo."


Jakša Vulić, trener Šentjurja: "Čestitam mojim igralcem za veliko in pomembno zmago. Do nje smo prišli z izjemno dobro igro v napadu. Uspešni smo bili predvsem pri metu za tri točke in ravno to je prelomilo tekmo. Ne morem biti zadovoljen z našo igro v obrambi, vendar se ob zmagi o tem ne razmišlja. V prvem polčasu nam je težave pod obročem povzročal Žiga Dimec. Zahvalil bi se navijačem, ki so nas podpirali na gostovanju v Novem mestu. Menim, da nas je njihovo navijanje popeljalo do novih dveh točk."


V četrtek, 1. februarja, je ob 18.00 na vrsti domača tekma s Petrol Olimpijo.


*foto: KKK


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d.
Občina Šentjur

©2003-2018 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.