Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Laško, 23. 4. 2019 ob 19.00, Liga Nova KBM

KK Zlatorog : KK Šentjur
96 : 59

statistika statistika tekme

Konec druge faze lige tudi konec sezone

Na zadnji tekmi drugega dela državnega prvenstva so šentjurski košarkarji še imeli možnosti za uvrstitev v četrtfinale končnice. 


V Laškem so gostitelji tekmo odprli z 12:0, njihova prevlada pa se s tem še zdaleč ni končala. Prvo četrtino so domači dobili za 16 točk, statistika pa je komaj zaznala kakšno ujeto žogo gostov. Sredi drugega kvartala so gostje uspeli priti bližje in v 17. minuti po trojki Davorja Konjevića zaostajali 35:31. Domači so takoj znova "pohodili plin" in ob polčasu vodili za 15. 


V drugem delu je razlika nezadržno naraščala. 38 sekund pred koncem je pri zaostanku 37 točk na igrišče smel priti Luka Gunzek. 


Dvomestniki: Ahmedović 16, Čigoja 11, Konjević 10


Chris Thomas, trener Zlatoroga: "Neverjetna ekipna zmaga. Uvrstitev v četrtfinale nam veliko pomeni, še posebej, ker je veliko takšnih, ki nas tu niso pričakovali. Ponosno gremo na četrtfinalno tekmo v Koper."


Jakša Vulić, trener Šentjurja: "Zaslužena zmaga Laščanov. Mi nismo imeli nikakršnih možnosti v celi tekmi. Naš cilj, obstanek smo izpolnili že dolgo nazaj. Za kaj več pa nam je manjkalo več sreče in manj poškodb."


Jutri bo v kolektivu Košarkarskega kluba Šentjur povlečena črta pod člansko sezono, saj bo ob 16. uri na sporedu občni zbor.


*foto: KKZL


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.