Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

OŠ Hruševec Šentjur, 2. 11. 2019 ob 19.00, Liga Nova KBM

KK Šentjur : Rogaška
71 : 86

statistika statistika tekme

Razglašena igra in visok domači poraz

Tekma nasprotnikov iz bližnjih krajev je napolnila tribune hruševske dvorane, kaj veliko od rezultatske zanimivosti pa občinstvo ni bilo deležno.


Gostje, ki imajo kar nekaj akterjev, ki so sodelovali v šentjurskem klubu (Tadej Ferme, Djordje Lelić, Dejan Čigoja, Daniel Vujasinović, trener Damjan Novaković, fizioterapevt Matija Cehnar), so začeli veliko bolje in kmalu vodili z 2:13. Šentjur je po zaslugi ameriškega novinca Randalla Haynesa v začetku druge četrtine prišel na 19:21, potep pa se je ekipa iz Rogaške Slatine oddaljila.


V 26. minuti se je poškodoval do tedaj najbolj učinkovit domači igralec, Jure Špan, gostje pa so razliko ob koncu tretje četrtine povišali na 16. To je bil že 9. zaporedni poraz Šentjurja na medsebojnih tekmah z Rogaško.


Dvomestniki: Pešić 14, Haynes 12, Špan 12, Držić 10, …


Saša Dončić, trener Šentjurja: “Zaslužena zmaga Rogaške. Tako kot na tekmi v Laškem, nekateri nosilci niso dali od sebe tistega, kar se od njih pričakuje. Na žalost se nam je poškodoval še Jure Špan, ob že tako odsotnem Janu Rebcu, kar se nam pozna predvsem v obrambi.”


Damjan Novaković, trener Rogaške: “Danes smo odigrali dobro tekmo, ne vrhunsko, ampak zmaga je zaslužena. Rezultat smo vseskozi nadzirali in le enkrat dopustili domačim, da so prišli bližje. Hvala navijačem za podporo.”


V sredo, 6. novembra, je na vrsti pokalno gostovanje pri tretjeligašu Slovanu. Tekma na ljubljanskem Kodeljevem se bo začela ob 20:30. V soboto, 9. novembra, bo ob 19. uri na vrsti prvenstvena tekma v Podčetrtku.


*foto: Marjan Marić


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2020 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.